dinsdag 30 augustus 2011

Toerisme is een 'economic powerhouse'

Toerisme is van groot economisch belang. Deze video van de US Travel Association maakt dat nog maar eens duidelijk. Het gaat om harde valutainkomsten, om banen, om zakelijke ontmoetingen en om het ontdekken van nieuwe bestemmingen en nieuwe mensen, zowel op zakelijk als op leisure gebied. En het belang van toerisme is voor Nederland niet anders dan dat in de USA.

De reisindustrie, onder voorzitterschap van de US Travel Association, weten zich o.a. gesteund door Senator Amy Klobuchar van Minnesota. Zij is een groot voorvechter voor de toeristische industrie en ziet het economische belang van deze sector.

Wat zou het toch fijn zijn als ook de Nederlandse politiek zou inzien wat het economische belang is toerisme en zich daarachter zou scharen. Het debat over de voorgenomen bezuinigingen moet nog plaatsvinden (8 sept a.s.), maar de Rijksbegroting 2012 is al rond. Alle reden dus om ons zorgen te maken over de gevolgen voor de promotie van 'Nederland-Vakantieland' op nationaal en internationaal vlak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten